Persberichten

Journalisten met vragen over Air Combat Europe, persberichten kunnen contact opnemen met:

Peter F.A. van de Noort
Communicatiemanager Air Combat Europe.
p.vandenoort@air-combat.eu
Tel. 06 2219 7042.

Air Combat Europe spreidt vleugels over Europees luchtruim

Lelystad, 15 maart 2017 – Het formatieteam van Air Combat Europe gaat zich dit seizoen presenteren op diverse Nederlandse en buitenlandse airshows en fly-ins. De Nederlandse vliegopleidingsorganisatie, die is gebaseerd op de Luchthaven Lelystad, doet dat met vier spectaculaire vliegtuigen van het type Blackshape Prime, allemaal in een militair jasje.

Airshows
Air Combat Europe zal in het seizoen 2017 deelnemen aan een aantal Europese airshows. In het voorjaar zullen de piloten van ACE met hun vliegtuigen te zien zijn bij ´Volkel in de Wolken´ op 28 mei, bij de Oostwold Airshow op 4 en 5 juni, en bij de airshow van de luchtmacht van Noorwegen op de vliegbasis Sola op 10 en 11 juni. In de zomer zal Air Combat Europe zich presenteren bij de officiële (her)opening van het vliegveld Twente op 1 juli; bij de Texel Fly-in op 25-27 augustus, bij de Breda Airshow op 2 september en bij ´Heldair´ op 15 en 16 september op de luchthaven Den Helder. Waarschijnlijk zal ACE ook deelnemen aan enkele buitenlande airshows, waaronder in België en in Engeland.

Combat-ervaring
Air Combat Europe (ACE) organiseert zgn. ´advanced flying lessons´ voor belangstellenden mét en zonder vliegervaring. Deze lessen worden gegeven in de vorm van een gesimuleerd luchtgevecht. De ACE-instructeurs zijn allemaal ervaren militaire F-16-jachtvliegers met vele uren combat-ervaring boven voormalig Joegoslavië of het Midden-Oosten; naast tactische militaire experts zijn het ook ervaren vlieginstructeurs die hun deelnemers veilig tijdens hun vlucht begeleiden en hen leren om te gaan met de dynamiek van een ´dogfight´. Tijdens de speciale Air Combat vlieglessen krijgt de leerling – voorin in de cockpit – de kans om te ervaren hoe het is om fighter pilot te zijn.

AERO 2017
Air Combat Europe zal zich dit seizoen ook officieel aan de internationale luchtvaartpers presenteren tijdens de internationale luchtvaartbeurs AERO 2017 in het Duitse Friedrichshafen in april. Belangstellenden voor de bijzondere vlieglessen van Air Combat Europe kunnen zich inschrijven via de site www.air-combat.eu.

Spectaculaire Europese primeur voor Nederlandse organisatie ACE:
Air Combat Europe begint met spectaculaire vliegexperiences

Lelystad, 30 mei 2016 – In één dag van rekruut naar fighter-ace, met meteen al ervaring als jachtvlieger en gevechtspiloot; bij Air Combat Europe is dat mogelijk. Air Combat Europe is de eerste Europese organisatie die particulieren op professionele wijze de spectaculaire experience van een air combat-vlucht wil laten ervaren. Daarbij dragen ervaren F-16-vliegers en -instructeurs hun ervaring over aan belangstellende particulieren mét of zonder ervaring als piloot.
Air Combat

Vijf spectaculaire Blackshape-vliegtuigen en negen piloten, allen met ervaring als F-16-piloot en -vlieginstructeur, vormen de ruggengraat van deze nieuwe organisatie die air combat-demonstraties zal laten zien tijdens Airshows en Fly-ins. Maar Air Combat Europe (ACE) zal ook instructieve vluchten verzorgen voor particulieren die zelf eens een luchtgevecht willen meemaken in de front seat, met hun ervaren instructeur in de backseat.

Oorlogsgebieden

De piloten van Air Combat Europe weten waarover ze praten. Zij hebben ervaring opgedaan tijdens luchtoperaties van de Koninklijke Luchtmacht boven de Balkan en het Midden Oosten en hebben ruime vliegervaring als instructeur van militaire F-16-piloten die werden voorbereid op hun vluchten boven oorlogsgebieden. Jan Willem van Doorn, voormalig Luchtmacht Officier, één van de trotse initiatiefnemers, vertelt vol bezieling: “Naast tactische instructeurs zijn het allemaal zeer ervaren vlieginstructeurs, met duizenden vlieguren op o.a. de F-16 en andere gevechtstoestellen, die hun ´rekruten´ veilig begeleiden tijdens hun vlucht” .

Air Combat Europe Squadron
Air Combat Europe biedt particulieren diverse programma´s aan waarbij zij zich eenmalig of voor langere perioden kunnen trainen in het vliegen van Air Combat. Ook bedrijven of andere organisaties kunnen zich in groepsverband bij Air Combat Europe trainen in gecoördineerde samenwerking, of juist in een grenzeloze inzet tot het bereiken van een target. ACE hanteert daarbij professionele militaire standaarden. Mede-initiatiefnemer en Chief Flight Operations van ACE, Erik ´Corny´ Cornelisse: “Begrippen als ´Turn Circle´ en ´High/Low Yoyo´ zullen tijdens de vluchten bekend jargon worden, bijvoorbeeld tijdens een Basic Air Combat Manoeuvres-training, die een halve dag duurt. Na een Advanced Air Combat Course wordt de student een ACE Graduate en is hij lid van het Air Combat Europe Squadron, met recht op diverse voordelen. En groepen van tien personen kunnen deelnemen aan extreme team spirit course tijdens een ´Top Gun Challenge´.”

Militaire veiligheidsregels
Veiligheid en gedisciplineerde professionaliteit worden met hoofdletters geschreven bij alles wat Air Combat doet. De Blackshape-vliegtuigen zijn gloednieuw en worden perfect onderhouden. De ACE-instructeurs zijn uiterst ervaren en bekwaam in het instrueren van leerling-vliegers in Air Combat. ACE co-founder Harald Kokelkoren: “De militaire regels die ACE hanteert, garanderen veilige vlieghoogten en veilige afstanden tussen vliegtuigen tijdens alle vliegbewegingen bij dit fantastische vliegavontuur. ACE is aangesloten bij de professionele vliegschool Zelf Vliegen, tevens mede aandeelhouder, op Lelystad-Airport, die de officiële status van ATO (´Approved Training Organisation´) heeft”.