Programma en Prijzen

Ervaar en vlieg zelf luchtgevechten!

Veiligheid staat bovenaan bij Air Combat Europe. Onze vliegtuigen zijn nieuw, ontworpen volgens de nieuwste technologieën en worden perfect onderhouden. ACE instructeurs zijn uitermate ervaren en zijn allen voormalig F-16 jachtvliegers bij de Koninklijke Luchtmacht, sommigen ervaren wapeninstructeur of demovlieger.

Zij hebben vele daadwerkelijke combat missies gevlogen en zijn uitermate bekwaam in het instrueren van leerling vliegers en Air Combat. De militaire regels die ACE hanteert garanderen veilige vlieghoogten en afstanden tussen vliegtuigen tijdens alle vliegbewegingen. De instructietechnieken die wij hanteren zijn bewezen binnen het militair vliegen en zorgen ervoor dat u ontspannen het vliegtuig leert besturen en vol zelfvertrouwen de Air Combat vliegbewegingen kunt uitvoeren voor een fantastische vliegopleiding.

Vanaf 14 jaar kunt u onze vlieglessen volgen. De meesten van onze leerlingen hebben altijd al gedroomd over een ultiem vliegavontuur dat nooit eerder mogelijk was in Europa. Ga er voor en maak nu uw droom waar!

Hieronder treft u een volledig uitleg van onze pakketten aan.

ACE maakt jouw droom mogelijk!
Wij hebben in de tijd veel verzoeken gekregen of het mogelijk zou zijn een vliegprogramma samen te stellen zonder Air Combat. Daarom introduceren wij een aantal nieuwe vliegprogramma’s waar wij de focus leggen op het formatievliegen en navigeren, essentiële vaardigheden voor elke militaire vlieger. Leer nu zelf formatievliegen en navigeren op de militaire manier.

Air Combat Europe biedt deze programma’s aan voor de duur van 20, 30, 45 of 60 minuten. U komt met 2, 3 of 4 personen en vliegt gezamenlijk in één formatie. Hoe langer we vliegen, hoe uitgebreider het programma. U kunt natuurlijk ook alleen komen vliegen waarbij de focus zal liggen op het manoeuvreren, navigeren en aanvallen van gronddoelen. Ervaren (ex) F-16 vliegers leren U de kneepjes van het militair vliegen.

Vliegprogramma’s 

1 Persoon Manoeuvreren, Navigeren en Attack

Tijdens de vluchten van 20 en 30 minuten ligt uw focus op het zelfstandig vliegen van het vliegtuig en het ervaren van de grote wendbaarheid en G-krachten. Samen met uw instructeur bespreekt vooraf uw limieten. U navigeert na afloop zelf weer terug naar het vliegveld. Tijdens de vluchten van 45 minuten navigeert u zelfstandig een zelf geplande route aan de hand van de vliegkaart. Tijdens de 60 minuten vlucht navigeert u zelfstandig via een vooraf geplande route naar een gronddoel ergens in Nederland en valt deze aan binnen de vastgestelde tijd. Onderweg gebruikt u verschillende navigatie technieken en corrigeert voor de wind. Voorafgaande de vlucht krijgt u een gedegen instructie waarin de diverse technieken worden besproken en vindt de navigatieplanning plaats.

2-4 Personen Formatie vliegen, Manoeuvreren, Navigeren en Attack

Bij deze vluchten ligt de nadruk op het formatievliegen aangevuld met navigatie en attack voor de langere vluchten. U vliegt op slechts enkele meters afstand van elkaar in “close formation” hetgeen u normaal alleen ziet tijdens Airshows. De formaties bestaan, afhankelijk van het aantal deelnemers uit 2-4 vliegtuigen. Tijdens de 30 minuten vlucht starten we met “close formation” gevolgd door zelfstandig “trail formation”; de basis van het luchtgevecht. Tijdens de 45 minuten vlucht vliegt u tevens zelfstandig “tactical formation” via een vooraf geplande route. Tijdens de 60 minuten vlucht komen alle aspecten van het formatievliegen en navigeren aan bod. U plant gezamenlijk een route naar een gronddoel ergens in Nederland. U vliegt zelfstandig in “tactical formation” naar het doel en valt het aan binnen de gestelde tijd. Op de weg terug vliegt u “close formation” en zelfstandig “trail formation”. Voorafgaande de vlucht krijgt u een gedegen instructie waarin de diverse technieken worden besproken.

Koop een voucher en wij nemen contact op.

Prijs vanaf € 169 per persoon
Meer informatie