Programma en Prijzen

Ervaar en vlieg zelf luchtgevechten!

Veiligheid staat bovenaan bij Air Combat Europe. Onze vliegtuigen zijn nieuw, ontworpen volgens de nieuwste technologieën en worden perfect onderhouden. ACE instructeurs zijn uitermate ervaren en zijn allen voormalig F-16 jachtvliegers bij de Koninklijke Luchtmacht, sommigen ervaren wapeninstructeur of demovlieger.

Zij hebben vele daadwerkelijke combat missies gevlogen en zijn uitermate bekwaam in het instrueren van leerling vliegers en Air Combat. De militaire regels die ACE hanteert garanderen veilige vlieghoogten en afstanden tussen vliegtuigen tijdens alle vliegbewegingen. De instructietechnieken die wij hanteren zijn bewezen binnen het militair vliegen en zorgen ervoor dat u ontspannen het vliegtuig leert besturen en vol zelfvertrouwen de Air Combat vliegbewegingen kunt uitvoeren voor een fantastische vliegopleiding.

Vanaf 14 jaar kunt u onze vlieglessen volgen. De meesten van onze leerlingen hebben altijd al gedroomd over een ultiem vliegavontuur dat nooit eerder mogelijk was in Europa. Ga er voor en maak nu uw droom waar!

Hieronder treft u een volledig uitleg van onze pakketten aan.

ACE maakt jouw droom mogelijk!
Wij hebben in de tijd veel verzoeken gekregen of het mogelijk zou zijn een vliegprogramma samen te stellen zonder Air Combat. Daarom introduceren wij een aantal nieuwe vliegprogramma’s waar wij de focus leggen op het formatievliegen en navigeren, essentiële vaardigheden voor elke militaire vlieger. Leer nu zelf formatievliegen en navigeren op de militaire manier.

Air Combat Europe biedt deze programma’s aan voor de duur van 20, 30, 45 of 60 minuten. U komt met 2, 3 of 4 personen en vliegt gezamenlijk in één formatie. Hoe langer we vliegen, hoe uitgebreider het programma. U kunt natuurlijk ook alleen komen vliegen waarbij de focus zal liggen op het manoeuvreren, navigeren en aanvallen van gronddoelen. Ervaren (ex) F-16 vliegers leren U de kneepjes van het militair vliegen.

Vliegprogramma’s 

1 Persoon Manoeuvreren, Navigeren en Attack

Tijdens de vluchten van 20 en 30 minuten ligt uw focus op het zelfstandig vliegen van het vliegtuig en het ervaren van de grote wendbaarheid en G-krachten. Samen met uw instructeur bespreekt vooraf uw limieten. U navigeert na afloop zelf weer terug naar het vliegveld. Tijdens de vluchten van 45 minuten navigeert u zelfstandig een zelf geplande route aan de hand van de vliegkaart. Tijdens de 60 minuten vlucht navigeert u zelfstandig via een vooraf geplande route naar een gronddoel ergens in Nederland en valt deze aan binnen de vastgestelde tijd. Onderweg gebruikt u verschillende navigatie technieken en corrigeert voor de wind. Voorafgaande de vlucht krijgt u een gedegen instructie waarin de diverse technieken worden besproken en vindt de navigatieplanning plaats.

2-4 Personen Formatie vliegen, Manoeuvreren, Navigeren en Attack

Bij deze vluchten ligt de nadruk op het formatievliegen aangevuld met navigatie en attack voor de langere vluchten. U vliegt op slechts enkele meters afstand van elkaar in “close formation” hetgeen u normaal alleen ziet tijdens Airshows. De formaties bestaan, afhankelijk van het aantal deelnemers uit 2-4 vliegtuigen. Tijdens de 30 minuten vlucht starten we met “close formation” gevolgd door zelfstandig “trail formation”; de basis van het luchtgevecht. Tijdens de 45 minuten vlucht vliegt u tevens zelfstandig “tactical formation” via een vooraf geplande route. Tijdens de 60 minuten vlucht komen alle aspecten van het formatievliegen en navigeren aan bod. U plant gezamenlijk een route naar een gronddoel ergens in Nederland. U vliegt zelfstandig in “tactical formation” naar het doel en valt het aan binnen de gestelde tijd. Op de weg terug vliegt u “close formation” en zelfstandig “trail formation”. Voorafgaande de vlucht krijgt u een gedegen instructie waarin de diverse technieken worden besproken.

Koop een voucher en wij nemen contact op.

Prijs vanaf € 169 per persoon

Ervaar en vlieg zelf luchtgevechten. Dit is uw introductie tot Air Combat en wellicht de stap naar “Advanced Air Combat” of een volledige vliegopleiding. Dit is geen demonstratie maar een volledige (eerste) vliegles.

U krijgt vlieginstructie, zit voorin het vliegtuig en doet alles zelf onder begeleiding van uw ervaren instructeur. Tevens demonstreren de instructeurs dichtbij formatievliegen op de heenweg. Na een aantal oefeningen bent u klaar voor het echte werk. U start met offensieve en defensieve training van het luchtgevecht. Als afsluiter een neutraal gevecht waarin u en uw tegenstander gelijke kansen hebben.

U vliegt zelf terug naar het veld en krijgt instructie betreffende het aanvliegen van- en landen op de baan. Alles wordt digitaal opgenomen en bekeken tijdens de debriefing. Natuurlijk krijgt u de beelden mee na afloop. Tevens krijgt u een logboek met daarin uw eerste vlucht of aantekening in uw bestaande logboek.

 • U krijgt passende kleding
 •  Grond school, bestaande uit:
  • Basis Air Combat Manoeuvres (ACM)
  • Lead, Lag, en Pure Pursuit
  • High en Low Yo-Yo’s
  • Richten van mitrailleur
  • Militaire aanvalsregels cq Rules of Engagement (ROE)
  • Veiligheidsbriefing
  • Fysiologische effecten en G-krachten
  • Vlieg karakteristieken en cockpit briefing Blackshape
 • Demonstratie dichtbij formatievliegen
 • Oefenen en vliegen van 4-5 Air Combat set-ups
 • Debriefing en analyse van de vlucht aan de hand van de opnames

Koop een voucher en wij nemen contact op.
Prijs €895 per persoon

Ervaar en vlieg zelf luchtgevechten maar nu tegen iemand die je kent. Vlieg met je beste vriend, collega, familielid, vriend of vriendin. Dit is uw gezamenlijke introductie tot Air Combat en wellicht de stap naar “Geavanceerde Air Combat” of een volledige vliegopleiding. Geen demonstratie maar een volledige (eerste) vliegles.

U krijgt vlieginstructie, zit voorin het vliegtuig en doet alles zelf onder begeleiding van uw ervaren instructeur. De instructeurs demonstreren dichtbij formatievliegen op de heenweg. Na een aantal oefeningen bent u klaar voor het echte werk. U start met offensieve en defensieve training van het luchtgevecht.

Als afsluiter een neutraal gevecht waarin u en uw tegenstander gelijke kansen hebben. U vliegt zelf terug naar het veld en krijgt instructie betreffende het aanvliegen van- en landen op de baan. Alles wordt digitaal opgenomen en bekeken tijdens de debriefing. Natuurlijk krijgt u de beelden mee na afloop. Tevens krijgt u een logboek met daarin uw eerste vlucht of aantekening in uw bestaande logboek.

 • U krijgt passende kleding
 • Grond school, bestaande uit:
  • Basis Air Combat Manoeuvres (ACM)
  • Lead, Lag, en Pure Pursuit
  • High en Low Yo-Yo’s
  • Richten van mitrailleur
  • Militaire aanvalsregels cq Rules of Engagement (ROE)
  • Veiligheidsbriefing
  • Fysiologische effecten en G-krachten
  •  Vlieg karakteristieken en cockpit briefing Blackshape
 • Demonstratie dichtbij formatievliegen
 • Oefenen en vliegen van 4-5 Air Combat set-ups
 • Debriefing en analyse van de vlucht aan de hand van de opnames

Koop een voucher en wij nemen contact op.

Prijs €845 per persoon
Ons meest complete Air Combat training programma waarin u de Basic Fighter Maneuvers (BFM) zult leren zoals Fighter Pilots deze volgen. Het geavanceerde programma richt zich op formatie vliegen, high & low yo-yo’s, lead en lag pursuit en geavanceerde defensieve/offensieve manoeuvres.

U vliegt twee separate vluchten; de eerste is een oefensessie waarin de basis van elke manoeuvre wordt beoefend. Hierbij bereidt u zich voor op de tweede vlucht waarin u alle manoeuvres kunt toepassen tijdens offensieve, defensieve en neutrale set-ups. Zodra beide vluchten zijn volbracht en geëvalueerd bent u lid van het Air Combat Europa Squadron waarmee u recht heeft op het Squadron leden tarief.

U bent nu een ACE graduate!    

Prijs € 1495,- per persoon
Ons meest complete training programma waarin u samen de Basic Fighter Maneuvers (BFM) zult leren zoals Fighter Pilots deze volgen. Het geavanceerde programma voor 2 personen richt zich op formatie vliegen, high & low yo-yo’s, lead en lag pursuit en geavanceerde defensieve en offensieve manoeuvres. U vliegt twee separate vluchten; de eerste is een oefensessie waarin de basis van elke manoeuvre wordt beoefend.

Hierbij bereidt u zich voor op de tweede vlucht waarin u alle manoeuvres kunt toepassen tijdens offensieve, defensieve en neutrale set-ups. Zodra beide vluchten zijn volbracht en geëvalueerd bent u beide lid van het Air Combat Europa Squadron waarmee u recht heeft op het Squadron leden tarief.

U bent nu beide ACE graduates!

Prijs € 1395,- per persoon

Heeft u diverse malen met ons gevlogen en wilt u uw skills verbeteren dat kan!

Wij bieden lessen aan vanaf  € 450 bij afname van 5-10 lessen ontvangt u korting

Neem contact op voor meer informatie of schaf een voucher aan. vanaf  € 450,- pp

Je score zal worden bijgehouden en de twee topscorers zullen een finale missie vliegen voor de TOP GUN CHAMPION AWARD. Top Gun Air Combat EuropeDaarnaast genieten jullie in groepjes van een relaxte vliegles op een ander type vliegtuig.

Indien u voor de eerste keer vliegt dan is dit een prima voorbereiding voor uw Air Combat vlucht. Gedurende de dag krijgt iedereen een uitgebreide Drone masterclass, oefensessie en zullen deelnemen aan de Drone Challenge aan het einde van de dag terwijl er om de TOP GUN CHAMPION AWARD wordt gestreden.

Een dag vullend programma perfect voor bedrijfsevenementen, vrijgezellenfeestjes of een familie-, vrienden-bijeenkomst. Dit programma is inclusief gezamenlijke briefings, 8 of 10 Air Combat vluchten, 2 Top Gun vluchten, Drone masterclasses en oefensessies, Drone Challenge, lunch, een rondvlucht op een ander type vliegtuig, video en foto opnames, trofee uitreiking en het delen van sterke verhalen onder het genot van een drankje na afloop.
Aansluitend kunnen we u een groepsdiner aanbieden bij … Wenst u maatwerk? Stuur een email.

Stuur Email
Na het afronden van de Geavanceerde Air Combat cursus bent u automatisch lid van het Air Combat Europa Squadron. Binnen het squadron kunt u uw Air Combat skills onderhouden of verder ontwikkelen.

 
Als lid van het Air Combat Europe Squadron heeft u recht op het speciale squadron tarief van €XXX,- per vlucht. Vlieg zoveel als u wilt tegen uw vrienden en blijf bedreven in Air Combat.
Stuur een email.

Stuur Email
Neem contact op voor meer informatie

Stuur een email.

Stuur Email
Neem contact op voor meer informatie.

Stuur een email.

Stuur Email
Meer informatie